10:00 - 21:30 ОТВОРЕНО ЗАТВОРЕНО
бул. Липник 121 Д ВИЖ НА КАРТАТА
Следвайте ни В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Новини и събития

Програма за ФЕВРУАРИ

03.02.2024 г. от 10:00 до 13:00 часа.

Научна работилница за малки изследователи. 

В месеца на любовта, ще използваме науката, за да накараме едно нарисувано сърце да изчезне, едно содено сърце да се разтупти и едно графитно сърце да светне. Очакваме ви научни експериментатори.

 

10.02.2024 г. от 11:00 до 13:00 часа.

Бъдещи инженери.  

 Заедно с малките бъдещите инженери ще построим двуметрова пирамида на Серпински. За целта ще използваме бели и червени сламки. Конструкцията ще бъде изложена по време на мартенските празници и всички нейни създатели ще бъдат упоменати. Заповядайте да изградим огромна мартеница от над 500 малки пирамиди.

 

10.02.2024 г. от 11:00 до 13:00 часа.

Арт срещи за пораснали.  

Каним ви на ателие за декупаж. Ще осигурим нежни дървени сърца, върху които ще практикуваме техниката. Обещаваме да е вълнуващо и забавно. 

 

17.02.2024 г. от 11:00 до 13:00 часа. 

Монтесори работилница за деца от 3 до 6 години. 

„Упражнения от ежедневния живот“ Този месец нашата Монтесори работилница ще бъде свързана с упражненията от ежедневния живот. Дейности като преливане, пресипване, шиене, почистване, работа с катинари, ключалки, винтове и много други, са както полезни, така и много приятни за децата. Истински ги пленяват и заместват скъпоструващи играчки, а ползотворният им ефект върху физическото и психическото развитие има многобройни аспекти – усъвършенстване на фината и грубата моторика, концентрация, логика, сръчност, координация око-ръка, самостоятелност, усет за ред и естетика. Поканата ни е и към вас, родители! Можете да наблюдавате, да задавате своите въпроси, да си „откраднете“ ценни идеи за занимания с децата у дома. Водещ на събитието ще бъде Ина Ганева – Монтесори педагог. 

 

24.02.2024 г. от 11:00 до 11:40 часа. 

Куклен театър- Вълкът и седемте козлета

от Мая и Митко Димитрови - по Братя Грим 

Драматизация и режисура: Мая и Митко Димитрови

Сценография: Виктория Андрекова

Музика: Петко Т. Манчев

Участват: Светлина Станчева, Ивета Маринова, Димитър Пишев, Мартин Пашов

 

Разказвачите отново пристигат при децата с пълна торба приказки. Този път те ще разкажат популярната история за „Вълкът и седемте козлета“.

В непосредствен контакт с публиката, с много музика, песни и чувство за хумор те показват, че в живота дебнат опасности, пред които трябва да се изправим с внимание и съобразителност, защото наивността и невниманието може да доведе до необратими последици.

Чрез най-малкото козле децата ще разберат, че ако са единни и се вслушват в съветите на възрастните, никой „Вълк“ няма да може да ги победи.

 

Времетраене: 35 мин. 

Подходящ за: най-малките (2+)

 

 

Награда "СИВИНА" 2020

 

Представлението „Вълкът и седемте козлета“ е едно от дебютните за четиримата актьори Ивета Маринова, Светлина Станчева, Димитър Пишев и Мартин Пашов. С него те са носителите на наградата „Сивина“ за дебют на млад актьор 2020 г (в категория „Екип“), в областта на кукленото изкуство учредена от режисьорската гилдия на АКТ-УНИМА, България.

 

24.02.2024 г. от 12:00 до 13:00 часа.

Био работилница "Вкусно и полезно"  

 

ГАЛЕРИЯ

« назад

logo Mall Rouse