10:00 - 21:30 ОТВОРЕНО ЗАТВОРЕНО
бул. Липник 121 Д ВИЖ НА КАРТАТА
Следвайте ни В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Новини и събития

Национално турне „Историческо величие“ гостува в Мол Русе

Интерактивна историческа изложба на гости на Русе

Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история по време на своето национално турне. То бе официално открито на 7-ми октомври в НДК.

От 19-ти до 23-ти ноември всички жители и гости на град Русе, ще могат да се насладят на величието на предците ни в Mall Rousse.

Турнето се провежда за първи път в България и ни показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Във всяка изложба са включени 50 живописни исторически картини, около 30 скулптури на тракийски и български воини и герои, различни предмети и оръжия от бита на българите, ритуали и активности, които да пренесат присъстващите в тези епохи. Ще могат да се видят още реплики на съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цялата страна.

Основната цел на турнето е да се припомни на всеки един българин, че това да си герой е въпрос на личен избор, а качествата, които могат да превърнат всеки един човек в такъв, се изграждат.

Национално турне „Историческо величие“ ще продължи до юни месец 2020 година, като ще посети всички 27 областни града в страната.

Между 19-ти и 23-ти ноември всички желаещи могат да посетят изложбата в Мол Русе от 17 до 20 часа, когато епохите от славното минало на България оживяват пред очите ни. Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си.

„Да си българин не е етническа принадлежност, а титла, която трябва да се заслужи. Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който всички - ние, правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивни занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни.“, споделя Ангел Тодоров.

Билети за “Историческо величие” могат да бъдат закупени на място или онлайн от:

www.epaygo.bg

Цените на билетите са:

- за деца до 7 г. - входът е безплатен;

- до 18 години - 5 лв.;

- билет за възрастни - 10 лв.

Детайлна информация за всяко от събитията може да откриете тук: https://www.facebook.com/HistoricalArtBulgaria/

 

« назад

logo Mall Rouse