Великденски базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse 19 - 21 април 2019 г.

Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse отново ще зарадват русенци с организирането на Великденски базар от 19 до 21 април.

 

Това събитие, което се провежда за четвърта поредна година се превърна в чудесна традиция, задаваща пролетно настроение за всички гости на търговския център.

 

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти. Сред тях ще са плъстене, текстилни кукли, скрапбукинг, квилинг, рисувано стъкло, дървопластика, бижута от кожа и метал, моделин, карвинг свещи, иконопис, плетиво, художествена обработка на дърво и много други приложни изкуства.

 

Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Плевен и Разград. Ще има много оригинални ръчно изработени великденски яйца и сувенири.

Базарът ще бъде разположен на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време е от 10 до 19 часа.

 

Откриването на събитието ще бъде на 19-ти април в 10.00 часа.

 

Дунавският център за изкуства и занаяти, който беше създаден през 2013 година провежда различни мероприятия в подкрепа на творците от региона. Неговите членове са няколко десетки автори, не само от Русе, но също така от цяла България. Дунавският център участва в подобни мероприятия в други градове на страната и чужбина. През месец април Дунавския център ще отбележи своята пета годишнина.

 

През октомври 2013 г., проектът „Дунавски център за изкуства и занаяти“ беше представен по време на „Дните на добрата новина от България“ в Брюксел, като получи специална награда. Центърът има контакти със сродни организации от Европа и Балканите, като през 2015 година инициира създаването на „Дунавски алианц за изкуства“ заедно с още девет сродни организации, на среща в Букурещ.

 

Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.

 

Предстоящото събитие е резултат на партньорството между ДЦИЗ и Mall Rousse, който традиционно подкрепя културни и благотворителни събития.