Великденски базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse, 30-ти март - 01 април

 

Великденски базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse

30 март – 1 април 2018 г.

 

Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse отново ще зарадват русенцис организирането на Великденски базар от 30 март до 1 април. Събитие се провежда за четвърта поредна година превръщайки се в чудесна традиция, задаваща пролетно настроение за всички гости на търговския център.

 

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти. Сред тях ще саплъстене, текстилни кукли, скрапбукинг, квилинг, рисувано стъкло, дървопластика, бижута от кожа и метал, моделин, карвинг свещи, иконопис, плетиво, художественна обработка на дърво и много други приложни изкуства.В допълнение ще има и много оригинални ръчно изработени великденски яйца и сувенири. Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Бургас и  Разград.

 

Базарът ще бъде разположен на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време е от 10:00 до 19:00 часа. Откриването на събитието ще бъде на 30 март в 10:00 часа.

 

Дунавският център за изкуства и занаяти създаден през 2013 година провежда различни мероприятия в подкрепа на творците от региона.

Неговите членове са няколко десетки автори, не само от Русе, но също така от цяла България. Дунавският център участва в подобни мероприятия в други градове на страната и чужбина. През месец април Дунавския център ще отбележи своята пета годишнина. Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение. Предстоящото събитие е резултат на партньорството между ДЦИЗ и Mall Rousse, който традиционно подкрепя културни  и благотворителни събития.

 

Великденския базар на Дунавския център за изкуства и занаяти ще даде начало на разнообразие от събития, които Mall Rousse е подготвил за своите посетители през месец април.

 

Посрещнете Великден в Mall Rousse – къде другаде!