Коледен базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse, 7 - 10 декември

 

 Коледен базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse

 

Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse отново ще зарадват русенци с организирането на станалия традиционен  Коледен базар от 7 до 10 декември.

 

Това  събитие, което се провежда за четвърта поредна година се превърна в чудесна традиция задаваща коледното настроение за всички гости на търговския център.

 

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти. Сред тях ще са плъстене, текстилни кукли, скрапбукинг, квилинг, рисувано стъкло, дървопластика, бижута от кожа и метал, моделин, карвинг свещи, иконопис, плетиво, художественна обработка на дърво и много други приложни изкустваЩе има и много оригинални ръчно изработени играчки за малчуганите.

Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Шумен, Разград и Свищов.

 

Базарът ще бъде разположен на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време е от 10 до 19 часа.

Откриването на събитието ще бъде на 7 декември в 10.00 часа.

 

Дунавският център за изкуства и занаяти, който беше създаден  през 2013 година провежда различни мероприятия в подкрепа на  творците от региона. 

Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.

 

Предстоящото събитие е резултат на партньорството между ДЦИЗ и Mall Rousse, който традиционно подкрепя културни  и благотворителни събития.